Corpul meu

Dragul meu corp,

Îți scriu această scrisoare pentru a-ți mulțumi pentru toți anii în care ai fost lângă mine, aproape 36 la număr, la bine și la mai puțin bine, neavând de ales uneori.

Vreau să-ți spun câteva lucruri pe care nu ți le-am spus, fie pentru că nu a fost o zi potrivită, fie pentru că nu m-am gândit încă la ele, dar acum, după ce mi-ai arătat atâția ani ca putem face o echipă „extraordinară” și că mă pot baza pe tine mereu, „trupule”, îți mărturisesc că:

  • Ești cea mai mare minune din viața mea, ești o creație unică, ești foarte prețios!
  • Îmi cer iertare că m-am ascuns de tine în mintea mea, că am fost absentă din corpul meu mulți ani și că am trăit în afara zidurilor corpului meu fără să te înțeleg sau să mă gândesc la tine.
  • Mi-am dat voie recent să simt amintiri dureroase stocate în țesuturile mele, să le conștientizez și, cred ca asta înseamnă că sunt prezentă în tine, în corpul meu acum.
  • Îmi pare rău că te-am abuzat cu mâncare toxică, cu obiceiul de a mânca emoțional, că mi-a fost rușine cu tine și că te-am muncit fără măsură.
  • Poate, uneori, nu am putut să te păstrez în siguranță pentru că eu nu mă simțeam în siguranță. Îmi amintesc și acum momentele în care nu am avut niciun control asupra ta și te-am suprasolicitat înainte de o competiție sportivă, atunci când mi-ai dat de înțeles că nu pot doar să cer, să te folosesc, ci trebuie să țin cont și de tine, corpule! Doar am luat, am cerut și am avut așteptări de la tine. Corpule, iartă-mă! A trebuit mai întâi să-mi construiesc iubirea de sine prin încercările vieții…
  • Îți sunt recunoscătoare pentru nenumăratele căi în care m-ai ajutat să merg înainte chiar și atunci când conștiința mea era îndepărtată de tine, că tu nu m-ai părăsit niciodată, nu m-ai uitat, din contră, mi-ai vindecat rănile și oasele rupte de-a lungul vieții mele.

Vreau să știi că sunt tare mândră de tine, corpul meu! Voi face tot ce îmi stă în putință de acum încolo, o să-ți dau timp să respiri, să te îngrijesc, să te respect, să te hrănesc, să-ți dau timp de odihnă. Îmi doresc tare mult să ne „reîmprietenim” și să am grijă de mintea, sufletul și corpul meu în fiecare zi a vieții mele.

Îmi iau angajamentul față de tine că-ți voi fi devotată de acum încolo și te voi onora!

Mulțumesc ca mă ții în siguranță mereu!

Autor: Pătruț Georgiana, Consilier în Comunicarea Relațională® în curs de formare, în cadrul Institutului de Comunicare Relațională.

Institutul de Comunicare Relațională® este o organizație non-profit, înființată în 2019 la inițiativa Antoniei Noel, organizație care dezvoltă programe de formare în Comunicarea Relațională®, promovând regulile, instrumentele și tehnicile Comunicării Relaționale® în societate.

Sharing is caring!

Sharing is caring!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *