Dragul meu corp

Dragul meu corp,

Vreau să îți cer iertare pentru toate modurile în care te-am tratat de-a lungul timpului:

  • te-am chinuit prin diete drastice,

  • te-am înfometat,

  • te-am deshidratat,

  • ți-am dat să mănânci mai mult decât aveai tu nevoie,

  • ți-am dat alimente nesănătoase,

  • te-am criticat,

  • te-am bârfit,

  • te-am considerat dușmanul meu,

  • te-am urât, am urât anumite parți din tine și nici nu voiam să le văd,

  • nu ți-am acordat atenție atunci când aveai ceva să îmi spui și nu te-am băgat în seamă,

  • nu te-am ascultat, nu te-am auzit, de multe ori nici nu am vrut să te văd.

 

 

Dragul meu corp,

Vreau să îți cer iertare pentru toate momentele în care te-am rănit cu voie sau fără voie, intenționat sau fără să îmi dau seama.

Noi doi suntem împreună de mai bine de 47 de ani, și astăzi vreau să îți mulțumesc pentru că ai fost creat perfect pentru mine: ești întreg, ești complet, ai tot ceea ce este necesar pentru o perfectă funcționare și ești inteligent. Vreau să îți mulțumesc pentru că ai crescut odata cu mine, te-ai dezvoltat armonios și ești mereu cu mine. Vreau să îți mulțumesc pentru că în toate situațiile în care sănătatea mi-a fost afectată, tu ai știut mereu ce să faci ca să te vindeci. Vreau să îți mulțumesc pentru că tu găsești mereu calea spre echilibru și armonie.

Îmi propun să învaț să te ascult, să înțeleg ceea ce vrei să îmi spui, să te aud, să te vad cu bucurie și să fiu atentă la tine mereu. Vreau să îți ofer cele mai bune și mai sănătoase alimente pe care eu le consider ca fiind sănătoase și potrivite pentru tine. Îmi propun să facem mișcare zi de zi, fără să te chinui. Îmi propun să fiu blândă cu tine și să am răbdare în ceea ce te privește pentru că știu că tu faci tot ceea ce îți stă în putere pentru o excelentă funcționare.

Îmi doresc ca noi doi să devenim cei mai buni prieteni. Știu că tu mă iubești și faci tot ceea ce e mai bine pentru mine, și la randul meu și eu vreau să mă apropii de tine și să te iubesc cu toată prezența mea.

Știu că noi suntem împreună până la sfârșitul acestei existențe și de aceea o prietenie adevărată între noi, cu iubire și afecțiune, ne va purta mult timp într-o relație armonioasă.

Sunt mândră de tine de cât de minunat ești!

Autor: Cristina Dragomirescu, Consilier în Comunicarea Relațională® în curs de formare, în cadrul Institutului de Comunicare Relațională.

Institutul de Comunicare Relațională® este o organizație non-profit, înființată în 2019 la inițiativa Antoniei Noel, organizație care dezvoltă programe de formare în Comunicarea Relațională®, promovând regulile, instrumentele și tehnicile Comunicării Relaționale® în societate.

Sharing is caring!

Facebook

Instagram

 

YouTube

Linkedin

Sharing is caring!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *