Resurse Educaționale Deschise

Mărturii de la elevii care au beneficiat de orele de Comunicare Relațională®

Utilizează și tu la clasă instrumentele, tehnicile și regulile de Comunicare Relațională® cu elevii și astfel vei obține cooperarea lor, transmitându-le nu doar informații de calitate ci și un set de valori pentru viață. Comunicarea Relațională® fece diferența! Împreună creștem Oameni este sloganul nostru.

Aici găsesti resurse valoroase pentru a le putea implementa la clasă în lucrul și activitățile cu copiii. Metoda Comunicării Relaționale® folosește concepte și instrumente din Științele Comunicării, Științele Psihologiei, Științelor Cognitive și din domeniul Neuroștiințelor.  

Pregătirea Cadrelor Didactice pentru predarea Comunicării Relaționale® la clasă

Comunicarea Relațională® este o materie opțională aprobată prin ordin de Ministru nr..... din data de......, publicat în MO și pe site-ul Ministerului Educației. Materia poate fi predată la ciclul primar în cadrul CDS (curiculă la decizia școlii), la clasele a II-a, a III-a și a IV-a.


Dacă ești dascăl și-ți dorești ca elevii tăi să poată beneficia de această materie opțională, Comunicarea Relațională®, este nevoie să parcurgi un curs de pregătire cu certificare din partea Institutului de Comunicare Relațonală®. În urma cursului, susținut de un Consilier acreditat al Institutului de Comunicare Relațională®, vei obține Certificatul de Participare care îți permite să transmiți, la rândul tău, metoda la clasă.

Conștientizarea și aplicarea tipurilor de Comunicare

Competențe generale

  • Integrarea unor norme și instrumente de COMUNICARE RELAȚIONALĂ® în contexte de viață familiare (școlare, amicale, familiale)
  • Asumarea unor roluri și responsabilități în contextul comunicării cotidiene (școlare, familiale, amicale)
  • Aplicarea unor comportamente adecvate din perspectiva sănătății fizice, emoționale și relaționale 

Competențe specifice

  • Prezentarea instrumentelor, regulilor și tehnicilor de bază ale CR®
  • Identificarea emoțiilor și numirea acestora
  • Identificarea dimensiunilor relaționale și gestionarea lor într-un mod echilibrat: a cere/ a refuza/ a primi/a oferi
  • Gestionarea emoțiilor proprii în context relațional

Prezentarea instrumentelor, regulilor și tehnicilor de bază
ale Comunicării Relaționale®

Dimensiunile relaționale- cum hrănesc relația?

dimensiunile relationale- cum hranesc relatia?- ICRAN - Comunicare relationala

Tipuri de comportamente- Diferența persoana/comportament

Identificarea emoțiilor și numirea acestora

Tipuri de comportament

Tipuri de comportament- Comunicare Relationala® resurse

Fatal error: Uncaught Error: Call to a member function listFiles() on null in /home4/r33025anto/institut-comunicare-relationala.ro/wp-content/plugins/w3-total-cache/CdnEngine_GoogleDrive.php:591 Stack trace: #0 /home4/r33025anto/institut-comunicare-relationala.ro/wp-content/plugins/w3-total-cache/CdnEngine_GoogleDrive.php(611): W3TC\CdnEngine_GoogleDrive->path_get_id('wp-content/uplo...') #1 /home4/r33025anto/institut-comunicare-relationala.ro/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cdn_Core.php(736): W3TC\CdnEngine_GoogleDrive->format_url('wp-content/uplo...') #2 /home4/r33025anto/institut-comunicare-relationala.ro/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cdn_Plugin.php(1331): W3TC\Cdn_Core->url_to_cdn_url('https://institu...', 'wp-content/uplo...') #3 /home4/r33025anto/institut-comunicare-relationala.ro/wp-content/plugins/w3-total-cache/Cdn_Plugin.php(979): W3TC\_Cdn_Plugin_ContentFilter->_link_replace_callback_ask_cdn('"https://instit...', '"', 'https://institu...', 'wp-content/uplo...') #4 [internal function]: W3TC\_Cdn_Plugin_Con in /home4/r33025anto/institut-comunicare-relationala.ro/wp-content/plugins/w3-total-cache/CdnEngine_GoogleDrive.php on line 591