10 PAȘI SĂ-ȚI CREȘTI ÎNCREDEREA ÎN TINE

1. Alege o postură dreaptă.
Poziția corpului e esențială în accesarea stimei de sine. O poziție curbată e semn de neîncredere, când stai drept corpul eliberează testosteron și îți crește instant stima de sine. Încearcă asta chiar acum, în timp ce citești acest text.

2. Gândește-te la un moment din viața ta când te-ai simțit puternic.
Fă-ți o listă cu momentele importante din viață în care ai simțit satisfacție, bucurie. Uită-te la etapele parcurse până acum și felicită-te pentru tot ce ai realizat.

3. Îngrijește-te la prima oră a dimineții.
Micile gesturi de atenție ale dimineții iți dau un tonus bun pe toată ziua. Cafeaua, dușul, crema aplicată îi dau corpului tău senzația că-l apreciezi și vei dobândi o stare bună pe tot parcursul zilei.

4. Alege-ți ținuta cu atenție.
Chiar dacă „haina nu-l face pe om”, modul cum ne îmbrăcăm influențează mult atitudinea noastră din timpul zilei. Alege haine care te fac sa te simți bine în fața celorlalți.

5. Confruntă-ți privirea cu a celorlalți.
Comunicarea nu trece doar prin cuvinte. Încearcă să-l fixezi cu privirea pe celălalt în timp ce-i vorbești. Vei fi mai bine înțeles și îți vei crește încrederea în tine

6. Nu mai imita pe nimeni.
Sigur, câteodată e util să te lași inspirat de oameni cu încredere mare în ei înșiși. Ține cont însă că suntem ființe unice și fiecare are propria atitudine, propriul stil. Identifică-ți și cultivă propriul stil. Vei avea de câștigat.

7. Întinde-ți mușchii.
Chiar acum, întinde-ți toți mușchii, de la gât și până la tălpile picioarelor. Stimularea circulației sângelui în corp îți dă o stare de bine care te va face mai încrezător.

8. Învață o nouă disciplină.
Să înveți o nouă limbă, să te apuci de pictat, sunt activități care-ți cresc satisfacția față de viața pe care o duci și implicit, vei avea o mai mare încredere în tine.

9. Reciclează-ți frica.
În fața unor situații noi, dacă te confrunți cu frica, încearcă să transformi energia pe care o investești în ea în acțiuni diferite: vorbește, mergi spre celălalt.

10. Creează contacte noi.
Încearcă să intri zilnic în dialog cu oameni noi, acest lucru te va îmbogăți și-ți vei crește stima de sine.


Institutul de Comunicare Relațională este o organizație non-profit, înființată în 2019 la inițiativa Antoniei Noel, organizație care dezvoltă programe de formare în Comunicarea Relațională®, promovând regulile, instrumentele și tehnicile Comunicării Relaționale® în societate.

Sharing is caring!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *